Registro:
Título en inglés:
Grain hordein content and malt quality as affected by foliar nitrogen fertilisation at heading
Autor/es:
Prystupa, Pablo; Peton, Andrés; Pagano, Eduardo Antonio; Ferraris, Gustavo; Ventimiglia, Luis A.; Loewy, Tomás; Gómez, Federico Manuel; Gutiérrez Boem, Flavio Hernán
Filiación:
Prystupa, Pablo. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes. Buenos Aires, Argentina.
Prystupa, Pablo. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.
Prystupa, Pablo. CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.
Peton, Andrés. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Biología Aplicada y Alimentos. Cátedra de Bioquímica. Buenos Aires, Argentina.
Pagano, Eduardo Antonio. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.
Pagano, Eduardo Antonio. CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.
Pagano, Eduardo Antonio. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Biología Aplicada y Alimentos. Cátedra de Bioquímica. Buenos Aires, Argentina.
Ferraris, Gustavo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Pergamino (EEA Pergamino). Pergamino, Buenos Aires, Argentina.
Ventimiglia, Luis A. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). UEEA Nueve de Julio. Buenos Aires, Argentina.
Loewy, Tomás. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Bordenave (EEA Bordenave). Buenos Aires, Argentina.
Gómez, Federico Manuel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes. Buenos Aires, Argentina.
Gómez, Federico Manuel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.
Gómez, Federico Manuel. CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.
Gutiérrez Boem, Flavio Hernán. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes. Buenos Aires, Argentina.
Gutiérrez Boem, Flavio Hernán. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.
Gutiérrez Boem, Flavio Hernán. CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.
Título revista:
Journal of the Institute of Brewing
Temas:
MALT QUALITY; GRAIN; NITROGEN; FERTILISATION; HEADING
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Resumen:
Nitrogen fertilisation at heading is a practice for increasing grain protein content in malting barley. The objective of this study was to assess the effects of fertilisation on grain protein, the content and composition of hordeins, and relationship tomalt quality.\nIn 25 field experiments in the Argentine Pampas, the effect of foliar nitrogen fertilisation at heading on the grain protein contentwas evaluated. In five experiments, the content and composition of hordeins and some malting quality indices was assessed.\nNitrogen fertilisation at heading increased grain protein content, hordein content and the proportion of hordein C, and decreased the proportion of hordein B. In addition, malts obtained from the grains of the crops fertilised with nitrogen at heading had lower extract and higher hardness than those obtained without fertilisation. Malt extract was negatively associated with total hordein (or protein) content and positively with grain size. The inclusion of the fractions into which hordeins are classified did not improve the explanatory models for malt extract. Therefore, the composition of hordein does not seem to be a determining factor for malt extract when comparing samples with and without nitrogen fertilisation at heading.
Citación:
---------- APA ----------
Prystupa, P., Peton, A., Pagano, E. A., Ferraris, G., Ventimiglia, L. A., Loewy, T., Gómez, F. M., & Gutiérrez Boem, F. H. (2021). Grain hordein content and malt quality as affected by foliar nitrogen fertilisation at heading. Journal of the Institute of Brewing,127, (3),p.224–231
10.1002/jib.662
---------- CHICAGO ----------
Prystupa, Pablo,Peton, Andrés,Pagano, Eduardo Antonio,Ferraris, Gustavo,Ventimiglia, Luis A.,Loewy, Tomás, et al.. 2021. "Grain hordein content and malt quality as affected by foliar nitrogen fertilisation at heading". Journal of the Institute of Brewing 127, no.3:224–231.
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